Monday, 26 December 2011

4 Hacker 'Perempuan' terhebat sekali di dunia.


Raven Alder
Spisis : Goth hacker


Seorang hacker wanita berpenampilan gothic. Raven adalah wanita pertama yang pernah hadir dalam persidangan hacker DEFCON. Dalam conference tersebut, dia menjadi perhatian semua pihak. Raven tidak begitu suka dipanggil dengan sebutan ‘Hacker Wanita’. Malah lebih rela dirinya terkenal keran kemampuan dirinya itu dan bukan kerana kedudukannya yang istimewa sebagai seorang wanita.


Raven kini sendang aktif membuat rekabentuk, menguji dan mengaudit sistem pengesan keselamatan untuk pelbagai agensi persekutuan terbesar dunia.YING CRACKER
Spisis : Cikgu Hacker

Ying Cracker, seorang guru di shanghai China. Namun begitu, pelajaran yang diajarnya adalah tentang panduan asas proses hacking, cara mengubah IP address atau memanipulasi password pejabat, wow!
Dia juga ahli dalam membuat software hacker


Xiao Tian
Spisis : Hacker nerd ,gila fesyen,menunjuk - nunjuk (gambong)

Teringat dengan kata hacker, biasanya yang terlintas di bayangan adalah seorang kutu buku dengan kaca mata tebal dengan gaya hidup yang acak-acakan. Tapi sebaliknya berlaku kepada Xiao Tian. Dia adalah seorang hacker persis seorang model. Penampilan dan gaya hidupnya begitu rapi dan kemas serta terlalu feminim.


Xio Tian juga amat tertarik dengan dunia fasyen, terutamanya kasut.Dalam blognya dia sering berkongsi cerita tentang tempat-tempat yang pernah dia lawati. Itulah alasan mengapa Xiao mempunyai banyak fans dan followers di dunia, terutamanya golongan lelaki.


Xiao Tian, mulai dikenali sejak berumur 19 tahun. Setelah membentuk China Girl Security Team, salah satu kelompok hacker khas untuk perempuan yang terbesar di China. Kehebatanya dalam dunia hacking juga tidak dapat diragukan lagi. Search enjin nombor satu di dunia, Google pun pernah merasakan serangan hebat dari Tian serta pasukannya. Xiao Tian melakukan serangan canggih terhadap sistem infrastruktur google china. Bahkan, google akhirnya tidak tahan dan memilih untuk menarik balik semua perkhidmatan pengendaliannya di China akibat hentaman hacker yang bertubi-tubi tersebut.

Dan last skali...Kristina Svechinskaya
Spisis : hacker account bank

Kristina Svechinskaya adalah seorang mahasiswi New York University yang ditahan pada 2 november 2010 lalu kerana telah mengeluarkan jutaan dollar dari beberapa bank di Britain dan Amerika. Bersama 9 orang lainya, Svechinskaya telah menghack ribuan akaun bank dan dijangkakan jumlah wang yang berjaya diperolehinya adalah sekitar 3 billion dollar.


Svechinskaya beserta pasukan awalnya menyasarkan jumlah wang yang dicurinya adalah sekitar 220 juta dollar. Svechinskaya menggunakan Zeus Trojan Horse bagi menyerang ribuan akaun-akaun bank. Dia memiliki sekurang-kurangnya 5 akaun bank dunia untuk mencairkan dananya. Dalam aksinya itu, Svechinskaya juga turut pemalsuan pasportnya. Jika terbukti kesalahnya itu, dia boleh dikenakan hukuman penjara selama 40 tahun. Seperti dilihat dalam gambar, bra yang digunakan gadis cantik ini diperbuat daripada berlian. Svechinskaya juga dikenali sebagai hacker terseksi di dunia.

Masa bahagian kuching