Sunday, 18 November 2012

israel serang Palestin lagik...

Bendera Palestin jak, israel is not allowed...
Aku dengar Palestine kenak serang dak israel gik, ramye juak org share berita ya rah facebook. apa ndak ka dosa dak Palestin ngn israel ya sampe sidak serang menyerang ya. Tok salah satu berita yang aku mok share:


"Assalamualaikum, pemimpin hezbollah, Syed Hasan Nasrallah minta semua muslim tuk baca surah al-Baqarah ayat 26-27 dan surah yunus ayat 85,86,88 malam ini. Tolong sebarkan agar israel hancur. Forward kepada seluruh umat Islam, saudara seagama telah dikepong tunggu masa tunuk disembelih. Keadaan amat dasyat. Tu saje jihad kita. Mintak tolong sangat2 kepada sahabat2 sebar seramai mungkin. SHARED STATUS NI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM SEKARANG!! Allahu Akbar!!"

Aku pun kadang2 nait antu juak bila maca kes israel tok. Nang mintak puji sidak ya. 14 JUTA yahudi ne dapat melawan 2.2 BILLION org Islam. Mulut dak zionis ya cerobeh mutar melit sejarah dak palestin ya. yalah, mulut jak cerobeh, keja sik serupa bikin ne tek...

ada gik mesej sik salah ku yg mok di share:

"Kepada rakan-rakan di seluruh dunia
Ini maklumat terkini mengenai keganasan berterusan ke atas Gaza oleh tentera Israel yang diduduki mereka:
- Membuat lebih daripada 1000 serangan udara ke atas Gaza.
- Membunuh 50 Palestin di kalangan syuhada 14 kanak-kanak 5 mereka kurang daripada 1 tahun, 4 wanita salah seorang daripada mereka hamil, 4 lelaki tua.
- Mencederakan lebih daripada 540 rakyat Palestin di kalangan mereka 160 kanak-kanak, dan 110 wanita dan 25 lelaki tua.
Pusat Almezan (The most dangers development) telah mengesahkan bahawa IOF mula menggunakan taktik ‘roof-knocking’ dalam menyerang rumah di Gaza. Taktik Ini bermakna bahawa pesawat pejuang Israel menggunakan roket atau peluru berpandu untuk menebuk bumbung rumah dan kemudian menggunakan bom atau peluru berpandu yang lebih besar di rumah selepas beberapa minit (setelah rumah telah runtuh). taktik ini membunuh puluhan rakyat Palestin semasa pencerobohan di Gaza Israel dalam musim 2008/09, dan telah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa. "
sekarang,Apa yang orang di Gaza perlu daripada anda?
Kewajipan anda untuk bertindak menyebarkan pengetahuan mewujudkan kesedaran, membantu seberapa banyak yang anda boleh
Menyediakan hospital dan ubat ubatan DENGAN SEGERA,
Bantuan makanan yang selamat bagi orang-orang yang meninggalkan rumah mereka atau rumah mereka telah dimusnahkan.

sumber:Omar Seyam"

Mesej gik dari sarawak troll :


"Pray for Gaza , Free Palestine .
Doa kita sudah memadai , iboh kita pandey masok page sidak Israel tegal mok ngutok sidak. That's wouldn't solve the problem malah akan membangkitkan kemarahan sidak kepada kita. Kelak apa jadi?
Cukup kita berdoa dengan ikhlas dan nunggu tindakan kuasa besar dunia. Presiden Mesir udah nelfon PM kita (admin baca di blog) mohon sokongan memberhentikan serangan dari kedua-dua belah pihak"


ya jak lah sik salah ku yang pelu di share ngn ktk urang...

Masa bahagian kuching